Spoorbrug Harlingen gesloten voor scheepvaart door herstelwerkzaamheden

Spoorbrug Harlingen gesloten voor scheepvaart door herstelwerkzaamheden

De Bolswardervaart tussen Harlingen en Bolsward is sinds eind april gestremd voor schepen met een hoogte van meer dan 1 meter 40. De spoorbrug kampt met een technisch mankement. Door een verzakking van het landhoofd is bediening van de spoorbrug niet mogelijk. Hoelang de werkzaamheden nog gaan duren, is onbekend.

 

Metingen verricht
Er zijn inmiddels diverse metingen verricht en in de nacht van 14 op 15 juni is de brug even open- en dichtgegaan om de herstelwerkzaamheden verder in kaart te brengen. ProRail heeft hiervoor overleg met de beheerder van de brug. Tijdens de metingen is gekeken hoe de brug reageert als er treinen over heenrijden en hoe de spoorbrug functioneert bij verschillende temperaturen. Op basis van de resultaten van deze monitoring wordt vastgesteld wat de problemen veroorzaakt. Vanuit daar wordt er naar een oplossing toegewerkt.

 

Meer informatie
Zodra er meer bekend is bij Port of Harlingen brengen we uiteraard de scheepvaart hiervan weer op de hoogte, ook via onze website www.portofharlingen.nl. Lees ook het interview met Arend Klapwijk, inspecteur bij ProRail, in de Harlinger Courant.

Post a Comment