Tall Ship Races 2022: meer over toegang tot stad en haven

Tall Ship Races 2022: meer over toegang tot stad en haven

De Tall Ships Races 2022 komen bijna naar Port of Harlingen. Van donderdag 14 juli tot en met zondag 17 juli ontvangen wij de mooiste zeilschepen van de wereld. Als hoofdsponsor kijken wij net als vele anderen enorm uit naar dit prachtige nautisch evenement. In 2018 wisten liefst 335.000 bezoekers Harlingen te vinden. Ook in 2022 verwachten we grote drukte. Om alles in goede banen te leiden wordt er binnen Port of Harlingen hard gewerkt aan een goede organisatie van het laten binnenvaren van de zeilschepen in Harlingen. Ook voor het autoverkeer worden er maatregelen genomen.

 

Deel binnenstad afgesloten
Vanwege de veiligheid wordt een deel van de binnenstad afgesloten voor verkeer (zie onderstaande kaart). Dit geldt tussen 09.00 en 23.00 uur. Bezoekers van De Tall Ship Races worden naar tijdelijk ingerichte parkeerterreinen buiten Harlingen geleid. Alle parkeerterreinen direct rondom de binnenstad, zijn deze dagen alleen toegankelijk met een speciaal parkeerbewijs. Laden, lossen en bevoorrading van winkels en horeca kunnen de hele dag doorgaan, maar de gemeente vraagt wel om dit voor 09.00 uur te doen.

 

Toegang en parkeerbewijzen
Woont u in de binnenstad of heeft u een diensten- of bedrijvenvergunning? Dan kunt u een toegangsbewijs bij de gemeente ophalen voor de binnenstad. Heeft u meerdere vergunningen op een adres of heeft u een werknemersvergunning B? Dan kunt u een parkeerbewijs aan de Kanaalweg ophalen. Dit kan op dinsdag 28 en donderdag 30 juni van 17.00 tot 19.00 uur in het gebouw van The Tall Ships Races aan de Nieuwe Willemshaven 5. Kijk op harlingen.nl/tall-ships-races-2022 welk toegangsbewijs er voor u geldt.

 

Post a Comment