Port of Harlingen - logotest

The sky is the limit

Online webinar met Paul Pot & André Kuipers

Donderdag 11 maart | 16:00 – 17:00 uur

Wat kan de haven van de toekomst van de ruimtevaart leren?

Terwijl de wereld op het moment door corona gedeeltelijk vleugellam is geraakt, kijkt Port of Harlingen samen met André Kuipers naar de voorwaarden voor succes van de haven van toekomst. Havens staan voor grote uitdagingen op het gebied van klimaat en energietransitie.

Duurzaamheid, samenwerken en innovatie zijn voor Port of Harlingen speerpunten in de strategie. Samen met André Kuipers gaan we op zoek naar de overeenkomsten tussen de manier van werken in de haven en tijdens een ruimtemissie. Hoe kunnen de havens met de ervaringen van André Kuipers anticiperen op de toekomst?

Schrijf u snel in en dan verwelkomen wij u online op donderdag 11 maart om 16:00 uur.

Paul Pot

Directeur Port of Harlingen

Ik ga mee op reis naar de toekomst

    Maak kennis met André Kuipers

    André Kuipers (1958) is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie was op dat moment de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door.

    Na jaren van training werd André, samen met een Russische en Amerikaanse collega, op 21 december 2011 gelanceerd met een Russische Sojoez-raket. Twee dagen later arriveerde hij in het internationale ruimtestation ISS om daar een half jaar te wonen en te werken. Op 1 juli 2012 keerde André terug en landde met zijn ruimtecapsule in de steppe van Kazachstan.