Port of Harlingen Communicatieprijs 2021 voor viskotter UK 68 Jelle Kornelis

Port of Harlingen Communicatieprijs 2021 voor viskotter UK 68 Jelle Kornelis

De viskotter UK 68 Jelle Kornelis heeft de Port of Harlingen Communicatieprijs 2021 gewonnen. Schipper Kees Koffeman nam samen met zijn bemanning deze week de prijs in ontvangst.

 

Altijd duidelijk in communicatie

De prijs ging naar de UK 68 Jelle Kornelis, omdat de bemanningsleden bijzonder goed communiceren met de Port of Harlingen. “Kees Koffeman krijgt van ons de prijs omdat hij altijd keurig laat weten wat hij doet”, aldus Andries Koornstra, havenbeambte (en voormalig visserman) bij Port of Harlingen. “Kees meldt zijn schip niet alleen altijd keurig op tijd aan, hij laat ook direct weten als er annuleringen of andere bijzonderheden zijn. Als havenbeambten kunnen we daardoor ons werk goed doen. De informatie die Kees geeft, is ook belangrijk voor andere organisaties, zoals de vislossers.”

 

Melden een aanvragen belangrijk

Het was dit jaar voor de tweede keer dat de Port of Harlingen Communicatieprijs werd uitgereikt. “We hebben de prijs in 2020 in het leven geroepen”, vertelt Andries. “Samen met Jauwk Kaptein, de voorman van de vislosservice in Harlingen.” Met elkaar willen Port of Harlingen en de vislosservice een zo goed mogelijke service bieden aan de klanten. Andries: “Daarom is het melden en aanvragen van ligplaatsen heel belangrijk, ook voor losploegkotters.”

 

Schippers attenderen

Het melden van visserijschepen is sinds 2013 verplicht. Veel schippers houden zich goed aan de meldplicht, maar het kan altijd beter. “Het is vooral heel prettig als de meldingen op tijd gebeuren”, zegt Andries. “Als we op tijd weten welke schepen er komen, kunnen we een goede planning maken. Met het uitreiken van de prijs hopen we andere schippers te attenderen vroegtijdig meldingen te doen. En wie weet winnen ze daarmee dan volgend jaar wel de communicatieprijs.”

 

De winnaars met van links naar rechts Luc van Veen, Jelle Koffeman, Andries Koornstra van Port of Harlingen, Schipper Kees Koffeman en Klaas Jelle Koffeman. Foto: Joachim de Ruijter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Post a Comment