Nieuwe havenmeester

Nieuwe havenmeester

Frans Papp gaat leidinggeven aan de Havendienst, een twintig medewerkers tellend team van brugwachters, havenwachters en havenbeambten. Hij heeft ruime ervaring in de maritieme sector, waar hij sinds 1990 diverse functies heeft vervuld. Sinds 2018 werkt hij bij Damen Shipyards, waar hij als contractmanager verantwoordelijk is voor de refit van marineschepen.

 

Bevlogen verbinder

Paul Pot, directeur van Port of Harlingen, is blij met de benoeming van Frans Papp. “Hij is enthousiast en bevlogen in alles wat hij doet. Frans is een verbindende teamworker die graag leidinggeeft. Hij is een vernieuwer en een goede koersbepaler en snapt als geen ander dat zijn team onderdeel is van een breed speelveld met de havengebruikers en alle andere stakeholders. Havenmeester van Port of Harlingen is hem op het lijf geschreven.”

 

Kenner van de omgeving

Frans Papp heeft veel zin om het haventeam te gaan leiden. “Ik ken Harlingen en het Waddengebied als geen ander van wonen, werken en recreëren. Toen deze functie op mijn pad kwam, heb ik hem dan ook met beide handen aangegrepen. Ik vind het ontzettend leuk om, in goed overleg met de havengebruikers, de gemeente, bedrijven en andere stakeholders, als havenmeester eindverantwoordelijk te zijn voor het reilen en zeilen in de haven.”

 

Waardering voor André Bruijn

Frans Papp volgt André Bruijn op, die anderhalf jaar interim havenmeester was. “We zijn André dankbaar dat hij de afgelopen anderhalf jaar leiding heeft gegeven aan de Havendienst”, zegt Paul Pot. “Ook heeft hij meegewerkt aan de verdere professionalisering van het jongste havenbedrijf van Nederland. Ik heb zijn inzet, zijn betrokkenheid bij diverse nautische dossiers en de prettige samenwerking zeer gewaardeerd.”

Post a Comment