Harlingen verlengt winterregime watersport

Sluis Port of Harlingen

Harlingen verlengt winterregime watersport

Brug- en sluisbediening

De bruggen en sluizen in Harlingen blijven tot nadere berichtgeving in de ‘winterstand’ en worden volgens het winterregime bediend. Voorzieningen langs havens en kaden, zoals toiletgebouwen, zijn in ieder geval tot 28 april gesloten.

De gemeente sluit met deze maatregelen aan op het besluit van voorzitter Sybrand van Haersma Buma van de Veiligheidsregio Fryslân (VRF). Van Haersma Buma maakte voor het weekeinde bekend dat de douche- en toiletgebouwen op recreatieparken, campings, in havens, bij natuurparken en stranden voorlopig dicht blijven. Deze maatregel geldt voor alle achttien Friese gemeenten.

 

Sluiting Jachthaven Noorder- en Zuiderhaven voor passanten

Om de veiligheid te kunnen waarborgen is tevens besloten om de jachthaven in de Noorder- en Zuiderhaven tot minimaal 28 april te sluiten voor passanten. Op overnachtingen in de jachthaven is nog geen verbod. Vaste liggers kunnen hun boot nog bezoeken.

 

Ligplaatsen stadsgrachten beperkt

Omdat veel charterschepen voorlopig nog niet kunnen varen met gasten, worden de winterligplaatsen in de stadsgrachten ook langer gehandhaafd. Omdat de ruimte beperkt is zal Port of Harlingen zolang hier geen passanten toelaten. Ook de jachthaven van de Harlinger Watersport Vereniging is gesloten voor passanten.

Post a Comment