Klein deel Noorderpier tijdens Tall Ships Races afgesloten

Klein deel Noorderpier tijdens Tall Ships Races afgesloten

Tijdens de Tall Ships Races Harlingen (TSRH) sluit Wetterskip Fryslân een klein stuk (250 meter) van de Noorderpier af voor publiek. De afsluiting duurt van 13 tot en met 18 juli en geldt alleen voor een klein deel van de pier aan de kant van de Waddenzee. Bezoekers kunnen tijdens het evenement wel veilig via het niet-afgezette deel de kop van de 1,5 kilometer lange pier bereiken.

 

Voorzorgsmaatregel
Het waterschap neemt deze tijdelijke maatregel uit voorzorg. Tijdens de Sail In Parade op donderdag 14 juli worden er namelijk duizenden toeschouwers verwacht die de schepen vanaf de Noorder- en Zuiderpier en de omgeving van de Willemshaven willen bewonderen. Het waterschap sluit het 250 meter lange traject in de bocht van de Noorderpier aan de Waddenzeekant tijdens de Tall Ships Races voor de veiligheid af. Alleen dit gedeelte kan in uitzonderlijke omstandigheden inzakken of wegglijden. De veiligheid van de toeschouwers komt zo niet in gevaar.

 

Werk aan pier start in augustus
Het risico op wegglijden of inzakken komt doordat de geul in het Kimstergat op het wad zich sneller verplaatst dan verwacht richting de Noorderpier. Hierdoor kan de pier bij zeer lage waterstanden inzakken of wegglijden. Wetterskip Fryslân gaat dit deel van de havendam over een lengte van 350 meter versterken door er onder water breuksteen tegenaan te storten. Hiermee wordt ook de geul direct naast de Noorderpier op zijn plaats gehouden. De werkzaamheden beginnen naar verwachting medio augustus. Het is de bedoeling dat het werk klaar is voor de start van het stormseizoen: 1 oktober.

Post a Comment