Andre Borsch van BDS: Flexibiliteit is onze grootste kracht

Andre Borsch van BDS: Flexibiliteit is onze grootste kracht

“Flexibiliteit is de allerbelangrijkste kracht van de haven van Harlingen”, zegt André Borsch, directeur-eigenaar van maritiem dienstverlener BDS Harlingen. “Als hoofdaannemer voor Rijkswaterstaat komen wij in actie bij calamiteiten langs de kust van Den Helder tot Delfzijl. Het meeste is olie, en verder wat er langs de kust aanspoelt; een losgeslagen boei, een walvis, en ook – samen met veel vrijwilligers – de inhoud die uit de containers van de MSC Zoe aanspoelde.”

“Het is leuk om creatief na te denken hoe we projectlading ertussen krijgen als er aanvraag is. Geen nee zeggen, maar met elkaar kijken hoe we het kunnen doen; kun jij met je schip een beetje naar voren en jij een beetje naar achteren? Dan past er precies nog een tussen. Zo kreeg ik op zaterdag de vraag of wij de op 1 januari 2019 van boord geslagen containers van de MSC Zoe konden verwerken. Ik heb havendirecteur Paul Pot gebeld: gaan we ervoor? Hij pakte het op, ik heb in één dag een plan gemaakt en we kregen de opdracht; drie maanden werk. We hebben het gewonnen door flexibiliteit.”

“In deze haven helpen we elkaar. Voor zo’n walvis regelen we een kraan bij een buurbedrijf – voor een acceptabele prijs – en strippen hem hier op de kade. Daarna vegen we alles aan en leveren de kade weer schoon op.”

Post a Comment